In maakleerplek vind je heel wat deelplekken waar je samen kan leren en maken. Je vindt er ateliers voor kunstenaars, een High Tech Lab, een kantine, een cowork plek, een TextielLab, repair cafés in de Repair Hub en een gereedschappenbib.

Benieuwd? Met deze interactieve tekening krijg je alvast een handig overzicht van alle deelplekken en vang je een glimp op van hun activiteit(en). De inspiratie voor deze visual komt uit de bachelorproef van enkele studenten Pedagogische Wetenschappen. Meer daarover? Ontdek hier hun project!

Ontdek de deelplekken

maakleerplek bestaat uit meerdere deelplekken: Ateliers, Cowork plek, High tech Lab, Kantine, Textiel Lab, New Media Lab en Repair Hub. Ontdek ze allemaal hieronder.

Meer info over de deelplekken

Cowork plek

Wie kiest voor coworking in maakleerplek, kiest voor een flexibele werkplek tussen inspirerende denkers en doeners én met toegang tot de andere deelplekken om te co-creëren.

Meer info Bekijk activiteiten

Deelplek Ateliers

De ateliers verzamelen diverse artistieke residenties en projecten. Zo trekt Cas-co telkens nieuwe inspirerende kunstenaars aan als ‘artists in residence’. Sammy Ben Yakoub werkt er in zijn atelier aan participatie en creatie. Daarnaast is er ook steeds plek voor interessante projecten, in het open atelier.

Meer info Bekijk activiteiten

GEREEDSCHAPPENBIB

In de gereedschappenbib van MAAKbar kan je elke zaterdag van 10u30 tot 13u00 terecht om gereedschap uit te lenen. Zo hoef je geen nieuw materiaal aan te schaffen voor je huis/tuin/verbouwingproject. Voor €40 per jaar word je lid en kan je tools reserveren voor 1 week of langer via de online catalogus.

Meer info Bekijk activiteiten

herstelhub elektro

Laat een ervaren hersteller naar je toestel kijken. Ben je handig? Herstel dan zelf je toestel onder het toeziend oog van een ervaren hersteller. Hoe werkt het? Registreer je toestel online en kies een tijdsslot om het binnen te brengen in de maakleerplek in de Vaartkom. Een medewerker bekijkt dan of je toestel hersteld kan […]

Meer info Bekijk activiteiten

Herstelhub Textiel

In de HerstelHub Textiel worden de herstellingen uitgevoerd door mensen met talent, maar met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hoe werkt het? Breng het binnen bij één van onze afleverpunten. Je krijgt een mail wanneer je het daar opnieuw kan oppikken. De prijzen variëren tussen 7 en 35 euro. Vaude in de Diestsestraat 168 is […]

Meer info Bekijk activiteiten

HIGH TECH LAB

Plastic vervuiling is een groot probleem. In het High Tech Lab vinden doeners, denkers, durvers en dromers elkaar om met machines en ideeën bij te dragen aan oplossingen, zoals plastic recyclagemachines. Met deze plek willen we uitgroeien tot een circulair maaklabo waar afval de bron is voor innovatieve materialen of producten. Wil jij iets komen bedenken of maken? Kom dan mee experimenteren met onze machines.

Meer info Bekijk activiteiten

Kantine

In de kantine staan leren, maken en proeven centraal, in een open sfeer van ontmoeting en onthaasting. Welkom in het kloppende hart van maakleerplek: dé ontmoetingsruimte, plek voor lunch meetings, workshops, proeverijen of tentoonstellingen. Hier is iedereen welkom om te proeven van activiteiten die met hart en ziel georganiseerd worden.

Meer info Bekijk activiteiten

TextielLab

In het TextielLab is iedereen welkom die geïnteresseerd is om op een duurzame manier met textiel om te gaan. We maken gebruik van allerlei textielmateriaal en machines die we gekregen hebben om nieuwe stuks te maken. Daarnaast doen we allerlei workshops waarbij we stoffen en bestaande kledij hergebruiken. Regelmatig organiseren we activiteiten rond textielherstel. Ook […]

Meer info Bekijk activiteiten