In maakleerplek kan je actief komen maken, leren en elkaar inspireren. Samen zoeken we antwoorden op de uitdagingen van vandaag én morgen. Door bewust bezig te zijn met de grondstoffen waarmee we werken, ontstaan nieuwe ideeën.

Het zijn zo’n ervaringen die vragen doen rijzen over hoe het anders kan, beter kan. En die innovatie maken we hier samen waar. Dat doen we tijdens workshops, in de deelplekken, de ateliers, de cowork plek en in de kantine. Kortom: elke activiteit en plek heeft een eigen ‘kader’, maar stimuleert ook heel wat vrijheid.

Deel en herstel machines en materiaal

Altijd al willen werken met een 3D-printer of een lasercutter? Dan ben je in het High Tech Lab aan het juiste adres. Spring binnen tijdens een Open Lab en ontdek hoe je de machines gebruikt en reserveert. Ben je best handig, maar heb je het juiste materiaal niet bij de hand? In maakleerplek kan je heel wat tools uitlenen in de gereedschappenbib van MAAKbar. Heb je tenslotte een kapot toestel dat je wil repareren maar weet je zelf niet hoe? Kom af tijdens een Repair Café van Maakbaar Leuven waar herstellers een kijkje nemen naar je toestel.

Energie bijtanken in de kantine

Proeven, ontmoeten en (leren) ondernemen staan centraal in de kantine. Hier is iedereen welkom om te proeven van gerechten en te genieten van activiteiten die met hart en ziel georganiseerd worden. Elke woensdag houdt HONK, een wooninitiatief voor 13 jonge vrienden met een beperking, de kantine open. In de HONKantine geniet je van heerlijke gerechten, een tas koffie en een lekker dessertje.

Volg een workshop of cursus

In de deelplekken kan je workshops en cursussen in heel diverse thema’s volgen. Of het nu gaat om een artistieke workshop in de ateliers, introducties tot 3D-printers of lasercutters in het High Tech Lab of sessies over digitale media in het New Media Lab. Ook de artists-in-residence en de andere partners gebruiken maakleerplek regelmatig als décor voor hun workshops.

Gratis kajakken voor een circulaire stad


Leuven River Upcycling stelt twee kajaks gratis ter beschikking in ruil voor het opruimen van (een stukje van) de Vaart. Een deel van het (bruikbare) zwerfafval dat je hebt opgevist, recycleren we achteraf tot nieuwe (sport)producten in het Leuvense High Tech Lab! Reserveer je kajak via deze link

Less Junk, More Joy!

Werken of vergaderen op een unieke plek

Klaar om je keukentafel in te ruilen voor een flexibele werkplek tussen inspirerende denkers en doeners? Het voormalige woonhuis en directiegebouw van de Molens Van Orshoven werd ingericht als cowork plek. Beeld je in welke mogelijkheden en samenwerkingen kunnen groeien uit deze plek. Daarnaast beschikt maakleerplek over een aantal te reserveren ruimtes waarin je kan vergaderen, activiteiten organiseren of je creatieve ei in kwijt kan. Wij zetten alvast een pot koffie klaar!

Jouw idee hier?

Gaat jouw creatieve brein al helemaal uit z’n dak als je al deze mogelijkheden ziet? Zoek je verbinding met andere sectoren? Past jouw idee bij de ambitie van maakleerplek of kleurt het net helemaal buiten de lijntjes? Dan hebben we goed nieuws! Openheid is een belangrijke waarde, die maakleerplek maakt tot wat het is. Daarom verdienen jouw ideeën en initiatieven een podium. Contacteer ons via 016 27 40 60 of info@maakleerplek.be.

© Jan Crab & Serge Bierset