Molens Van Orshoven en de silo's van maakleerplek

maakleerplek is een plaats waar Leuvense bedrijven, scholen, kunstenaars en inwoners samen leren, maken en werken. Het is een plek – voor en door alle Leuvenaren – aan de Vaartkom, het oude industriële hart van de stad.

We zoeken er samen met de deelplekken naar antwoorden op diverse maatschappelijke, sociale, economische, ecologische en culturele uitdagingen van vandaag én morgen. Bij maakleerplek maken we ruimte en tijd om het ongekende gewoon uit te proberen. Hier maken we samen de toekomst. Want iedereen kan leren maken .

maakleerplek wordt mogelijk gemaakt door stad Leuven en projectontwikkelaar Ertzberg.

De stelling van maakleerplek met 'Samen leren maken' erop

Visie

maakleerplek is een ESF-pioniersproject binnen de Vlaamse transitieruimte “leven, leren en werken in 2050”. Bij maakleerplek zoeken we samen naar manieren waarop we een betere toekomst vandaag al in de steigers kunnen zetten. 

maakleerplek is een plek waar Leuvenaars samen dingen kunnen maken, kennis uitwisselen, materialen delen. Het is een plek voor alle Leuvenaren waar iedereen welkom is.

© Stijn Bollaert

Missie

maakleerplek is een open plek. Hier is ruimte voor iedereen in en om Leuven, om samen te experimenteren met ideeën voor de toekomst. Steeds met aandacht voor de huidige levensomstandigheden en condities. Wie hier komt, geeft samen vorm aan nieuwe praktijken, waarbij we leren van datgene én diegenen waarmee samen iets gemaakt wordt.