Met enthousiaste collega-leerkrachten uit basis- en secundair onderwijs en medewerkers uit het cultuureducatieve veld een hele dag ondergedompeld worden in cultuureducatieve prikkels!

Met een breed aanbod aan workshops, praktijkverhalen en lezingen verruimen we de blik op cultuur op deze dag. En verkleinen we de kloof tussen cultuureducatieve organisaties en scholen. Leerkrachten en organisaties komen vertellen vanuit hun klaspraktijk en bieden zo een kijk in hoe zij het doen. 

Deze editie – i.s.m. Stad Leuven en SOM (Samen Onderwijs Maken) – heeft een aanbod binnen 3 thema’s, verspreid over verschillende locaties in Leuven. Je kan kiezen voor 1 themalijn of een mix maken van verschillende lijnen. De meeste sessies gaan door in M Leuven en Bib Tweebronnen. Wandelafstand tussen deze 2 locaties is slechts 5 minuten. 

  1. Het Leesoffensief (Bib Tweebronnen)
  2. Eindtermen Cultureel bewustzijn en Culturele expressie en erfgoed (M Leuven)
  3. Talentontwikkeling en de muzische domeinen (M Leuven en Maakleerplek)

Voor wie?

De inspiratiedag ‘Cultuur op school’ is er voor iedereen die een hart voor cultuur binnen onderwijs heeft: leerkrachten, directies, docenten, pedagogisch begeleiders, onderwijsinspectie, leerkrachten dko … maar ook educatieve medewerkers uit culturele organisaties zijn van harte welkom. Het doelpubliek van het toegelichte aanbod is ook divers: er zijn sessies voor kleuter-, lager of secundair onderwijs of dko. 

Schrijf je in tot 8 maart 2022 om 12:00u.

Deelname is gratis. Kom je met 3 of meer leerkrachten van dezelfde school dan maak je kans om een auteurslezing te winnen in je klas. 

Aangeboden door: Samen Onderwijs Maken (SOM)



Misschien ook iets voor jou