Iedere maand gaan onze vliegende reporters, de jongeren van Brake-Out, op ontdekking in maakleerplek. 

Deze maand brachten ze een bezoekje aan het atelier van maakleerplekker Jo Zanders. Jo maakt zijn eigen trommels in het Low Tech Lab op maakleerplek en liet de jongeren zien hoe hij aan de slag gaat. Lees hieronder wat ze ervan vonden!

In januari zijn we bij Jo, de muziekartiest en maker langsgegaan. Wat een boeiende en interessante persoon was hij! Hij nam ons mee in zijn droom en liet ons zijn werk zien.

Jo is een zeer handige harry. Hij liet ons zijn gemaakte trommels zien en gaf uitleg over hoe hij deze in elkaar zet. We mochten voelen welke verschillende materialen hij allemaal gebruikt voor het maken van de trommels. Naast trommels maken, is Jo zelf ook percussionist. Hij is een echt muziektalent, hij heeft het zelfs gedemonstreerd aan ons! De muziekmaker treedt overal op; zowel op straat als op podium, zowel alleen als in groep (hij dirigeert ook!), zowel voor mensen als met mensen, en zowel in binnen- als buitenland.

Daarnaast is Jo ook een creatief persoon. Zijn brein is een fontein vol ideeën. Hij ontwerpt ook eigen creaties. Zo liet hij ons een skateboard zien dat hij tot een muziekinstrument heeft omgetoverd. Van getalenteerd gesproken.

Hoe vond deze instrumentenbouwer zijn passie? De wereld van Jo draait van kleins af aan al rond trommels. Het idee om zelf trommels te maken en het concreet uitwerken ervan, kwam nadat hij trommels op maat maakte voor kindjes. En wat is de droom van Jo nu? “Blijven trommels maken en blijven optreden voor én samen met mensen. Doen wat ik momenteel doe en dit voor de rest van mijn leven.”

Gerelateerde berichten