Beeld je eens in: je wordt ‘s ochtends wakker, wrijft de slaap uit je ogen, rekt je nog eens uit en staat op. Je komt je kamer uit en meteen valt er je iets op… Je bent alleen thuis. Waar is iedereen?

Je besluit bij de buren aan te gaan kloppen. Je buurmeisje opent de deur en vertelt je dat ook haar ouders verdwenen zijn. En ook de buurjongen van de overkant lijkt zijn ouders in en rond het huis te zoeken. Hoe kan dat nu? Alle ouders zijn verdwenen. Wat nu?

Al gauw bedenken jullie samen een plannetje: de kinderen worden de baas! Samen zoeken we alles uit en zorgen we ervoor dat alles goed komt! Wat zouden we allemaal kunnen doen, zo zonder ouders die de regels bepalen? We werken samen aan een aantal projecten die ons het leven, zo zonder ouders, gemakkelijker en leuker zullen maken. We knutselen met een elektriciteitsset een spelletje in elkaar, we bouwen zelf een plantenserre, ontdekken stroom en zonne-energie, tekenen plannetjes uit in 3D, koken lekkernijen en nog veel meer!

Kortom: deze week doen we lekker wat we zelf willen! En als er toch een probleem op ons pad zou komen, dan lossen we dat toch gewoon samen op. Yes, we make it!

Leeftijd: 10 tot 12 jaar
Prijs: 95 euro
Data: 2 tot 6 augustus (telkens van 8u30-9u00 tot 16u30-17u00)

Aangeboden door: Edisoninschrijven

Misschien ook iets voor jou