Op 22 maart is het wereldwaterdag. In kader hiervan worden er in heel Vlaanderen waterdagen georganiseerd. Ook op maakleerplek doen we mee op zondag 27 maart. De Dijlejutters van de Leuvense Kajakclub KSKCL organiseren samen met Peddelsport Vlaanderen, JCI en maakleerplek een opruimactie op de Dijle. We eren de rivier als levensader door deze vrij te maken van drijvende plastics en ander materiaal, genieten van de omgeving én van de kajaksport. Water verbindt.

We vertrekken vanuit Heverlee en varen door de prachtige Leuvense binnenstad tot aan de Vaartkom. De opgehaalde plastics verzamelen we aan het High Tech Lab van maakleerplek, waar LE(J)ON, studenten van KU Leuven, deze nadien verwerken tot nieuwe producten.

In maakleerplek heb je ook de gelegenheid om het project Leuven River Upcycling te leren kennen. Je ontdekt er ook de mogelijkheden van de ‘paddle cleanups’ van Peddelsport Vlaanderen. De kantine in de Molens Van Orshoven is speciaal geopend, waar je kan genieten van lunch en drankjes, en waar je kan deelnemen aan een rondleiding in maakleerplek. The place to be! Aan het water.inschrijven

Misschien ook iets voor jou