Op 9 maart 2022 organiseert stad Leuven een festivaldag om internationale vrouwendag te vieren!
Op vraag van stad Leuven stelde Elke Neuville, mede-oprichter van productiehuis De Chinezen, een namiddag- en avondprogramma samen met o.a. intieme voorstellingen van Nele Needs A Holiday, werk van Zoë Demoustier en creatieve workshops voor kinderen door Steam Studio in maakleerplek.

Workshops Steam Studio

1/ CUBETTO Robots: de wereldredders
12 deelnemers . 4-6 jaar – 13:30 – 16:00
WAARSCHUWING: Enkel voor grote helpers. De robot Cubetto wil de wereld redden en is op zoek naar helpende handen. Tijdens deze workshop leert jouw kleuter programmeerblokjes gebruiken, uitdagendere programma’s schrijven en out-of-the-box oplossingen bedenken. Helpt jouw kind Cubetto en zijn vrienden om de wereld terug gezond te maken?

2/ LEGO Robot Kamp: toekomstmakers
12 deelnemers . 8 – 12 jaar – 13:30 – 16:00
ARE YOU SMART(city)? Houd jij van oplossingen bedenken? Ontwerp jij graag snufjes voor de toekomst? Dan is onze toekomstmakerworkshop echt iets voor jou! Kies of bedenk je eigen innovatieve idee en ga er mee aan de slag in de slimme stad. Lukt het jou om een slimme parking te bouwen of een tiny house te verplaatsen? Jouw kind leert tijdens deze workshop creatief- en probleemoplossend denken en ontwikkelt de uitgebreide computationele vaardigheden, kortom alle skills om futureproof aan de slag te kunnen gaan. Durf jij deze SMART challenge aan?

TV-hoek met de keuze van ZED
Van 13:30 tot 17 uur kan je doorlopend komen hangen in de zetel in het open atelier en genieten van de fijne kortfilms door nieuw talent.inschrijven

Misschien ook iets voor jou