Kom langs in de gereedschappenbib en ontleen allerlei toestellen om klusjes in huis of in de tuin uit te voeren. De gereedschappenbib op maakleerplek is open op zaterdag van 10.30 tot 13.00. Ze beschikt over een 300-tal toestellen, die vaak gedoneerd werden door particulieren. Zo krijgen deze toestellen ook een tweede leven.

Ben je niet zeker welk toestel je nodig hebt om die ene klus uit te voeren. Vraag het aan onze vrijwilligers. Ze helpen jou graag op weg.

Hoe gaat het in zijn werk?

Spring binnen en word lid voor een jaar. Hiervoor betaal je 40 euro, tenzij je recht hebt op een korting (student of reductie UiT-pas Leuven).

Van zodra je lid bent, kan je online toestellen reserveren via https://maakbar.myturn.com/library/inventory/browse. Per keer kan ja maximaal 5 toestellen ontlenen. Vervolgens krijg je een bevestigingsmail van je reservatie.

Wanneer de reservatie bevestigd is, kan je de toestellen komen ophalen in de gereedschappenbib. Je kan de toestellen voor maximaal twee weken ontlenen.

Na deze periode breng je het gereedschap terug op de plaats waar je deze ontleend hebt.

Praktisch

Er zijn twee gereedschapsbibliotheken.

Gereedschappenbib Maakleerplek: Hier vind je een groot aanbod aan gereedschap. Open op zaterdag van 10.30 tot 13.00

Gereedschappenbib Tweebronnen: Klein aanbod aan gereedschap, voornamelijk handgereedschap. Open op woensdag van 14.00 tot 16.00

Aangeboden door: MAAKbarMisschien ook iets voor jou